HomeBedrijfBranchesPomptypesMerkenServiceContact

Reynaert Pompen
Reynaert Pompen
Reynaert Pompen
Reynaert Pompen te Izegem
Reynaert Pompen in Vlaanderen
Reynaert pompen BVBA  --  Prins Albertlaan 111  --  8870 Izegem  --  Belgie  --  Tel 0032473766407  --  Fax 003251315082  --  E  info@pompenreynaert.com
perslucht en hydrofoor vaten
Reynaert Waterpompen
Merken Drukvaten
Een drukvat is een afgesloten ruimte, waarin zich een gas of vloeistof bevindt met een druk, die afwijkt van de omgevingsdruk. De huidige Europese regelgeving (PED-Richtlijn) omschrijft een drukvat als een "omhulling die ontworpen en vervaardigd is voor stoffen onder druk". Meestal wordt de term alleen gebruikt als het drukvat onderdeel is van een apparaat of daarvoor ontworpen is.
Verschil drukvaten gevuld met lucht en vloeistof
Vaten met een (gewone) vloeistof onder druk hebben een energie inhoud, die een factor kleiner is dan die van een drukvat met gas. Doordat water slecht samendrukbaar is, bevat een vat water onder een druk van 100 bar niet veel meer vloeistof dan hetzelfde vat op atmosfeerdruk. Hetzelfde vat gevuld met lucht bevat wel degelijk veel meer lucht dan het vat niet op druk: uit de wet van Boyle (veronderstel dat het gas niet opwarmt)  volgt, dat er dan 100 keer meer lucht in het vat zit. Wanneer het vat barst komt al deze lucht vrij. Dit zorgt voor een explosie.
Vanwege de grote hoeveelheid energie, die in drukvaten met gasvulling kan zijn opgeslagen en daardoor van deze vaten bij calamiteiten een gevaarlijke bom maken, zijn de wettelijke voorschriften betreffende het ontwerp, de materiaalkeuze, de eventuele lasmethoden, de certificaten en het testen van deze vaten veel zwaarder dan ingeval de vaten gevuld zijn met vloeistof. Voor deze laatste kunnen in het algemeen de voorschriften voor leidingwerk onder vloeistofdruk worden gehanteerd. Drukvaten moeten worden ontworpen op de belastingen, die overeenstemmen met het beoogde gebruik, waarbij onder andere rekening moet worden gehouden met de sterkte van het basismateriaal (meestal met certificaten van een onafhankelijke keuringsinstantie), de kerfslagwaarde en de lasmethode. Drukvaten moeten altijd zijn voorzien van een, voor dit doel geëigende, overdrukbeveiliging, die opent als de druk in het drukvat te hoog mocht oplopen.
Perslucht drukvat 11-15 bar
Membraan druk vat
Horizontale hydrofoorketel
Elbi membraan hydrofoor vat
Elbi druk ketel
Varem druk ketel
Well Mate druk vat
Perslucht druk ketels en Vacuum tanks
water vaten en water ketels
HVAC Vaten
Filter Tanks
Perslucht drukvat
Perslucht toebehoren
op maat gemaakte vacuum of perslucht tankwerk
filter ketel voor allerhande toepassingen
zandfilters met automatische backwash
actieve kool filters
Druk ketels voor allerlei toepassingen
zandfilters met 
automatische spoeling
actieve kool filters op maat gemaakt
Varem en Elbi membraanketels
Varem membraanketels
Well mate drukvaten
Kunststof Wellmate hydrofoor vaten
Sesame kunstof hydrofoorvat
Sesame kunstof 
hydrofoorvat
RVS - Inox ketels met of zonder membraan
composiet druk tanks en Polyester vaten
Grundfos druk vaten
Contact formulier
OFFERTE aanvraag


OFFERTE aanvraag